Foto – Matīss Markovskis

Rabarberu, skābeņu un grūbu spirgtie salāti 0

Sastāvdaļas
100 g grūbu
vidējs rabarbera kāts
pāris sauju skābeņu
saišķītis redīsu
dažādas salātlapas
2 ēdamkarotes olīveļļas
ēdamkarote citrona sulas
ēdamkarote Dižonas sinepju
sāls
pipari
cukurs

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nepalaid garām šo datumu! Katras zodiaka zīmes veiksmīgākā diena decembrī
10 lietas, kas bez žēlastības jāizmet no mājas līdz Jaunajam gadam. Vismaz viena no tām ir teju katram
“Veca desa un sapuvuši dārzeņi,” Inga aizet no darba Madlienas bērnudārzā un atklāj, ar cik sliktu ēdienu baro bērnus 4
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Grūbas novāra un rūpīgi noskalo ar aukstu ūdeni. Sajauc ar trešdaļu receptē minētā olīveļļas un citrona sulas daudzuma, pievieno sāli.
Rabarberus un redīsus sagriež plānās šķēlītēs. Skābenes un citas zaļās lapas saplūkā ar rokām.
Gatavo mērci. Bļodiņā ielej atlikušo olīveļļu un citrona sulu, iejauc Dižonas sinepes. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un cukuru.
Traukā kārto rabarbera un redīsa šķēlītes, pārliek pāri sagatavotās grūbas un visu pārlaista ar saldskābo sinepju mērci.

Mērcei noteikti nepieciešams cukurs, jo tas stāsies pretī skābeņu un rabarbera skābenumam, līdz ar to izcels garšu.
Zaļās lapas var būt jebkuri salāti vai savvaļas augi pēc patikas, piemēram, gārsa, gaiļbiksīšu jaunās lapiņas un applaucētas nātrītes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.