Praktiski
Receptes

Rabarberu un aveņu sorbets0

Publicitātes foto

Sastāvdaļas
500 g rabarberu
250 g aveņu
1 vaniļas pāksts
100 g cietes cukura jeb glikozes sīrupa
80 g baltā cukura
2 olu baltumi
30 ml rabarberu liķiera – pēc izvēles, ja vēlaties pastiprināt rabarberu garšu

Pagatavošana.
Rabarberus uzvāra ar avenēm, cukuru un cietes sīrupu. Sablendē un izspiež caur sietu. Atdzesē. Sakuļ olu baltumus biezās putās un iecilā rabarberu biezenī. Lej traukā un liek saldētavā. Ik pēc 30 minūtēm saputo, lai sorbets izdotos gaisīgs un nenoslāņotos. Tas jāatkārto vismaz 3–4 reizes, līdz sorbets pilnībā sastindzis.

Recepti piedāvā Rimi Gardēdis

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

LA
LA.LV
Ekonomika
Miljardus ienesošā tūrisma nozare Latvijā ir teju iznīcināta. “Man ir ļoti lielas aizdomas, ka mēs visi nevarēsim kļūt par IT speciālistiem…”
4 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Iespējams tikai Latvijā? Maksātnespējas administrators nepārskaita valstij konfiscētu “netīru” naudu 7,6 miljonu eiro apmērā
4 stundas
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
“Nav skaidrs ar ko viņi nodarbojas!”: Rīgas pašvaldības policijā, vairākus gadus, iespējams, fiktīvi “strādā” daži vadošie darbinieki 5
6 stundas
LE
LETA
Latvijā
Noziedznieki siro prestižajā Pierīgas Langstiņu rajonā: Gerkenam nozog dārglietas, Rimševicam – seifu, bet advokātu Rebenoku nežēlīgi noslepkavo 9
12 stundas
AT
Andris Tiļļa
Praktiski
FOTO. Aktieris Kaspars Gods ar draugu un kolēģu atbalstu iekārtojis mājokli: kādreiz te bija bērnudārza grausts, tagad – mīlīga muižiņa
13 stundas