Foto: Jana Behr/Shutterstock

Rabarberu un zemeņu džems 0

Sastāvdaļas
• 0,5 kg zemeņu
• 0,5 kg rabarberu
• 0,5 kg cukura
• 50 ml ruma vai konjaka

Kokteilis
10 lietas, ko darīja 80. gadu bērni un kas šokētu mūsdienu bērnus
Veselam
Pamosties plkst. 2.00 vai 3.00 naktī bez iemesla? Iespējams, pie vainas kāds no šiem pārtikas produktiem
Baltijas jūra apdraudēta? NATO gatavojas Krievijas hibrīduzbrukumiem 41
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Rabarberus notīra un sagriež nelielos gabaliņos. Zemenes un rabarberus apber ar cukuru un uzlej alkoholu, atstāj uz divām stundām, lai atsulojas. Tad ber visu katlā, uzvāra, noputo un uz lēnas uguns vāra aptuveni 30 minūtes. Nemaisa, bet laiku pa laikam katlu sakrata un nosmeļ vēl parādījušās putas.

Karstu džemu pilda burkās, aizvāko, apgāž un lēni (burkas silti sasedz) ļauj atdzist.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.