Foto: Ildipapp/Shutterstock

Rabarberu uzputenis 0

Sastāvdaļas
• 2 resni rabarbera kāti
• 3 glāzes ūdens
• pusglāze mannas
• pusglāze cukura

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Nomizo un sagriež rabarberus, liek katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz izjūk. Tad pievieno cukuru. Maisot pievieno mannu un vāra 3–5 minūtes. Masu atdzesē, līdz tā nedaudz silta, tad kuļ ar mikseri. Šajā procesā var pievienot vēl cukuru vai rabarberu sīrupu.

Pasniedz ar aukstu pienu vai vaniļas mērci, taču var ēst arī ļoti atdzesētu, uzputenim pārkaisot sasmalcinātus valriekstus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Putošanas brīdī pievienojot dažas svaigas zemenes, uzputenis iegūs maigu zemeņu piegaršu. Uzputeņa garšu arī var dažādot, vārot pievienojot nedaudz plūškoka ziedu sīrupa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.