Foto – Ieva Lūka/LETA

Ir apgādi, kas par “bestselleru” robežu dēvē jau 15 000 eksemplāru. Tomēr nekas neparasts nav arī 2000, 1000 vai, sliktākajā gadījumā, 300 pārdotu grāmatu. 5000 eksemplāros pārdota tirāža jau nozīmē lielisku panākumu. Un tas – tirgū, kas ir četrdesmit reižu lielāks par Latvijas tirgu, turklāt ar krietni maksātspējīgāku publiku. 5


Arī autoru dzīve Vācijā būtiski neatšķiras. Tie, kas reizēs, kad par šo jautājumu interesējas mediji, pārvar kaunu par sava darba zemo finansiālo novērtējumu un runā atklāti, stāsta vienu un to pašu. Viņu ikdiena ir izmisīgi iztikas līdzekļu meklējumi: piesakoties uz stipendijām, uzstājoties grāmatu mesēs, apprecot bagātu vīru, rakstot atvaļinājumos no cita algota darba.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 28
Lasīt citas ziņas

Tiesa gan, atšķirībā no Latvijas viņi grāmatu rakstīšanas “spēļu automātus” spēlē ar daudz augstākām likmēm. Ja kādreiz paveiksies izvilkt laimīgo lozi un iekļūt 0,3 vai 0,6 procentos bestselleru autoru, tad guvums var būt daudz lielāks.

Gribas gan vaicāt: vai patiesi kopš laikiem, kad dzīvoja vīrs ar slotu, kas ir mainījies pašos pamatos? To grāmatu, kuras pēc izlasīšanas var apspriest ar citiem, jo tās lasījis plašs sabiedrības loks, ir apmēram tikpat, cik tolaik. Pārējās ir luksusa prece. Ekskluzīvi teksti, ar kuriem bez jums visā pasaulē iepazinušies vien vēl daži tūkstoši cilvēku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.