Rapši.
Rapši.
Foto – LETA

Rapšu rauši – vai tie padara pienu rūgtu? 2

Vai rapšu rauši padara pienu rūgtu? JĀNIS

Reklāma
Reklāma
Veselam
Tos patērē teju katrs: šie 5 pārtikas produktu veidi lēnām bojā jūsu smadzenes un palielina demences risku
“Ielieciet šos miera plānus savos nebinārajos dibenos!” Krievijas amatpersonas reaģē uz aicinājumu izsludināt pamieru
Brauciet mājās! Izmisušie zviedri plāno migrantiem maksāt 32 000 eiro, lai tikai viņi atgrieztos dzimtenē
Lasīt citas ziņas

Pēc LLKC Madonas biroja vadītājas Ziedītes Bimšteines teiktā, jebkura barības deva jāsabalansē. Rapšu rauši ir proteīna avots ar paaugstinātu tauku saturu (aptuveni 13%), tāpēc tiem derīguma termiņš ir īsāks (līdz pusgadam), un vienmēr vajag skatīties uz marķējuma, jo tie var kļūt negaršīgi. Slaucamām govīm dienā drīkst izbarot ne vairāk par 2 kg rapšu raušu. Cietstāvošām govīm lielākoties izmanto rupjo lopbarību, minerālbarību un tikai trīs nedēļas pirms atnešanās sāk pakāpeniski izēdināt koncentrātus (0,7% no govs svara), tostarp rapšu raušus (vidēji 300 g). Cik daudz to dot vai nedot slaucamām govīm, atkarīgs no rupjās lopbarības vērtības. Pašlaik lielākajā daļā saimniecību skābbarībai ir zems proteīna līmenis, tāpēc rapša rauši tomēr būtu jāiekļauj devā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.