Pīrāgi jaunatklātajā konditorejā “Vecrīga” Brīvības ielā.
Pīrāgi jaunatklātajā konditorejā “Vecrīga” Brīvības ielā.
Foto – LETA

Rauga mīkla. Otaņķu saimnieces recepte 0

Sastāvdaļas: 0,5 l piena, 1 kg miltu, 50 g rauga, 100 g taukvielas, 50 g cukura, sāls.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Raugu sadrupina, samaisa ar 1 tējkaroti silta piena un 1 tējkaroti miltu, noliek siltumā uzrūgšanai. Pienu uzsilda līdz 40 °C temperatūrai. Miltus iesijā bļodā, vidū izveido bedrīti, ielej pienu, iemaisa daļu miltu, pievieno raugu, cukuru, mīklu pārkaisa ar miltiem. Trauku pārklāj ar drānu, liek siltā vietā uzraudzēt. Kad mīkla uzrūgusi, iemīca pārējos miltus, pievieno eļļu, izkausētu margarīnu, taukus vai sviestu. Mīklu mīca, līdz tā vairs nelīp pie trauka malām un rokām. Mīklas garšu uzlabo saberztas kardamona sēkliņas, vaniļa, sarīvēta citrona miziņa,  saberztas krustnagliņas. Var pievienot safrānu. Safrāna pulverim pārlej lāsi  karsta piena vai rumu, konjaku, degvīnu. Pievienojot mīklai, šķidrumu izkāš caur marlīti.

No rauga mīklas var gatavot plātsmaizes, veltņus, smalkmaizītes u. c. izstrādājumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Materiāls no tematiskās avīzes “Mājas Gardumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.