Foto – Aija Geida

Redīsi cepas sprakšķēdami. Taču padodas garšīgi! 0

Ir dārzeņi, kurus ēdam tikai svaigā veidā, jo tā pieņemts. Pamēģiniet šopavasar uzcept redīsus!

Reklāma
Reklāma
Veselam
Nekad nekombinējiet medu ar šiem sešiem pārtikas produktiem: lūk, kāpēc!
Live
TEKSTA TIEŠRAIDE. Opozīcija un ZZS pieņem likumu par Latvijas izstāšanos no Stambulas konvencijas 314
Kokteilis
“Vispār vajadzētu aizliegt Donu un viņa jauno dziesmu…” Mūziķa jaunākais veikums izraisa negaidītu sabiedrības reakciju 70
Lasīt citas ziņas

Pagatavot ceptus redīsus ir vienkāršāk nekā uzvārīt putru. Tos nomazgā, nogriež lapiņas un astītes, pārgriež uz pusēm un saliek cepamajā veidnē. Pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa piparus un sāli un cep + 220 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 12 minūtes, līdz tie top zeltaini brūni. Redīsi ir tik sulīgi, ka cepas sprakšķēdami. Pirms pasniegšanas pārslaka citrona sulu, uzkaisa zaļumus un smalki sakapātus ķiplokus.

Cepšanas laikā redīsi zaudē savu sūrumu un stiprumu, iegūst patīkami maigu, saldenu garšu. Ja jāmeklē salīdzinājums, tad cepti redīsi garšo mazliet līdzīgi rācenim.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.