Foto – Aija Geida

Redīsi cepas sprakšķēdami. Taču padodas garšīgi! 0

Ir dārzeņi, kurus ēdam tikai svaigā veidā, jo tā pieņemts. Pamēģiniet šopavasar uzcept redīsus!

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Pagatavot ceptus redīsus ir vienkāršāk nekā uzvārīt putru. Tos nomazgā, nogriež lapiņas un astītes, pārgriež uz pusēm un saliek cepamajā veidnē. Pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa piparus un sāli un cep + 220 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 12 minūtes, līdz tie top zeltaini brūni. Redīsi ir tik sulīgi, ka cepas sprakšķēdami. Pirms pasniegšanas pārslaka citrona sulu, uzkaisa zaļumus un smalki sakapātus ķiplokus.

Cepšanas laikā redīsi zaudē savu sūrumu un stiprumu, iegūst patīkami maigu, saldenu garšu. Ja jāmeklē salīdzinājums, tad cepti redīsi garšo mazliet līdzīgi rācenim.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.