LZS līderis Augusts Brigmanis (no labās) var apmierināti berzēt rokas.
LZS līderis Augusts Brigmanis (no labās) var apmierināti berzēt rokas.
Foto – Ģirts Zvirbulis

Sola 5% izaugsmi gadā 5

“Jau nākamgad maijā atzīmēsim LZS simtgadi, un zīmīgi, ka gadu pirms šī nozīmīgā notikuma tikai otro reizi pēc neatkarības atjaunošanas esam kļuvuši par premjerministra partiju. Pagājušā gada kongresā, analizējot 12. Saeimas vēlēšanu rezultātus, jau uzsvēru, ka faktiski vēlēšanu uzvarētājs ir ZZS, jo atbalsts pārējiem lielākajiem politiskajiem spēkiem bija sarucis. Šobrīd tas ir noticis arī de facto un ZZS reitings sasniedzis savu vēsturiski augstāko punktu,” uzrunā kongresa delegātiem jūsmoja LZS ilggadējais līderis Augusts Brigmanis. Viņš gan piebilda, ka būšot smagi jāstrādā, lai attaisnotu vēlētāju uzticību. Runājot par aizvadītā gada veikumu, Brigmanis uzsvēra šādus ZZS sasniegumus – pārvēlēts Tiesībsarga biroja vadītājs Juris Jansons, zemnieku subsīdijas netiek apliktas ar ienākuma nodokli, apstiprināts straujāks pensiju pieauguma plāns, sākta gāzes tirgus liberalizācija, saglabāta iespēja mazajiem uzņēmumiem maksāt mikrouzņēmuma nodokli, veikti priekšdarbi lielākam atbalstam ģimenēm ar bērniem un krīzes laikā piešķirto pensiju pārrēķinam.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Nākotnes izaicinājumi Kučinska valdībai būšot atbalsta palielināšana valsts aizsardzībai un iekšējai drošībai, stingra nostāja pret papildu bēgļu uzņemšanu, kā arī ekonomiskās izaugsmes veicināšana, sasniedzot vismaz 5% IKP pieaugumu gadā. “Lai noturētu cilvēkus Latvijā un veicinātu jau aizbraukušo atgriešanos dzimtenē, mums ir jāceļ algas gan valsts, gan privātajā sektorā,” teica Brigmanis. Izvērstāk par darāmajiem darbiem kongresa delegātiem atskaitījās Ministru prezidents Māris Kučinskis. Viņš arī pasūkstījās, ka ar sadarbību ministru starpā nevedas tik labi, kā cerēts. “Es neesmu pārliecināts, ka kopīga sapratne par nepieciešamību sadarboties ministriju starpā ir pieņemta. Varbūt tam ir politiski šķēršļi, varbūt tā ir politiskā konkurence. Katrā gadījumā brīžiem koalīcijas partiju un to deleģēto ministru pozīcija publiskajā komunikācijā būtiski atšķiras. Es izvēlos ticēt tam, ko ministri saka gan valdības sēdēs, gan mūsu tikšanās reizēs,” teica premjers.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.