Darījums. “Lietuvas tilti” 9

Latvijas ceļu un tiltu būvniecības kompānija “Latvijas tilti”, kam Lietuvas tiesā jāaizstāvas pret apsūdzību par korupciju Klaipēdas ostā, saņēmusi jaunu šīs ostas pasūtījumu un par 10,2 miljoniem eiro padziļinās un rekonstruēs divas ostas piestātnes, kurās pārkrauj baltkrievu kālija minerālmēslus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Lasīt citas ziņas

Pirms gada jūnijā Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienests (STT) Klaipēdas jūras ostā īpašā operācijā aizdomās par kukuļošanu aizturēja toreizējo Klaipēdas ostas infrastruktūras vadītāju Ģediminu Zumaru un AS “Latvijas tilti” valdes priekšsēdētāju Genadiju Kamkalovu, kurš uzreiz tika atstādināts no amata. Maija vidū STT nodeva tiesai krimināllietu par korupciju lielos apmēros, kas pēc Lietuvas Kriminālkodeksa paredz cietumsodu no diviem līdz astoņiem gadiem.

Kara laikā dibināta kā “Мостоотряд № 5” saspridzināto tiltu atjaunošanai, AS “Latvijas tilti” tagad ietilpst “LNK Industries Group”, un tās kontā jau vairāk nekā divu tūkstošu tiltu un hidrotehnisku būvju uzcelšana. Pēdējos gados uzņēmums ir kļuvis par tādiem kā “Lietuvas tiltiem”, jo kaimiņvalstī ir divas filiāles un liela daļa apjomīgu darbu tiek veikti tur. “Latvijas tilti” vai katru gadu ap 10 miljonu vērtībā uzvar konkursos Klaipēdas ostas piestātņu rekonstrukcijā. Pērn uzņēmums uzvarēja konkursā un šogad ostā padziļina Malku līci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.