Foto – Aija Geida

Rīsi ar burkāniem 0

(4–6 porcijas)

• 190 g basmati rīsu

• 2 lieli burkāni

• Liels sīpols

• Ēdamkarote sviesta

• 2 ēdamkarotes augu eļļas

• 2 krustnagliņas

• ¼ tējkarotes kurkumas

• ½ tējkarotes maltu melno sinepju

• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

• 3 ēdamkarotes citrona sulas

• Pusstandziņa kanēļa

• ½–1 tējkarote sāls

Rīsus noskalo, notecina un tvaicētājā izsutina mīkstus (to var darīt arī spiediena katlā, uzlejot puslitru ūdens). Rīsus izklāj uz plata šķīvja, lai atdziest un nesalīp.

Reklāma
Reklāma
Uzmanies! 7 brīdinājuma zīmes, ka jums ir darīšana ar ļaunu cilvēku
Kokteilis
“Negribas ticēt, ka labs mūziķis var kļūt riebīgs…” Operdziedātāja Vaice “atspēlējas” Mielavam par “šķībo dziedāšanu”
“Visu mēs šobrīd pastāstīt nevaram, taču šīs Ukrainas darbības noteikti nonāks vēstures grāmatās,” Zelenskis atklāj pārsteidzošas detaļas par iespaidīgo operāciju 10
Lasīt citas ziņas

Sīpolu smalki sagriež un sviestā apcep zeltainu brūnu. Burkānus sasmalcina vai sarīvē salmiņos. Citā pannā uzkarsē eļļu un ātri (30 sekundes) apcep garšvielas (ja nav pieejamas melnās sinepju sēklas, to vietā var izmantot pustējkaroti krievu sinepju). Pieliek burkānus un apcep aptuveni 4–5 minūtes, līdz tie gatavi. Pievieno rīsus un sāli, samaisa. Izslēdz uguni, ēdienu pārslaka ar citrona sulu, izņem kanēļa standziņu un krustnagliņas.

Ideālie, irdenie rīsi lieliski garšo ar zivju ēdieniem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.