Foto-Valdis Semjonovs

Rīz jeb nūdeļu un rīsu maisījums ar svaigu dārzeņu salātiem 0

Recepti piedāvā Saeimas deputāts, Saeimas “Vienotības” frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 1 glāze rīsu, 100 g nūdeļu, olīveļļa, sāls.

Salātiem – lapu salāti, ķiršu tomātiņi, avokado, svaigi gurķi, olīveļļa, citronpiparu garšviela, balzamiko mērce, sāls.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Katlā ielej nedaudz olīvelļas, ļauj tai sakarst. Ieber nūdeles, liesmu samazina līdz minimumam un maisot cep, līdz makaroni iegūst sarkanīgu nokrāsu. Rīsus vairākas reizes noskalo, pievieno nūdelēm un apmaisa. Katliņā ielej ūdeni, kas aptuveni 2 cm augstumā pārklāj rīsu un nūdeļu maisījumu. Turpina vārīt 10 min, pēc tam katlam uzliek vāku un ļauj vēl karsēties 10 min. Nūdeļu un rīsu maisījumu libāņi bauda ar dārzeņu salātiem, ko pagatavo no iepriekš minētajām sastāvdaļām, bet var arī celt galdā kopā ar ceptām vistu akniņām vai dažādi pagatavotu gaļu. Rīsu un nūdeļu maisījumam var pievienot krējumu vai tomātu mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.