Rožainais pavasara deserts 0

Sastāvdaļas

Aptuveni 400 gramu rabarberu (2-3 kāti), nomizoti un diagonāli sagriezti 2-2,5 cm garos gabaliņos.
1/4 krūze cukura plus pannai
1/2 vaniļas pāksts
Nesālīts sviests pannas ieziešanai
Putukrējums vai saldējums.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Veselam
Dzīvo ilgāk un jūties jaunāks: 8 ikdienas paradumi, kas glābj no priekšlaicīgas novecošanās un sirds problēmām
“Īstā dzīve sākas tikai pēc tam”: Cilvēki, kas piedzīvojuši nāvi atklāj, ko redzējuši viņsaulē – pieci patiesi stāsti 29
“Ja uzbrukums Baltijas valstīm notiks, tad tagad, tuvāko mēnešu laikā,” uzskata Jurģis Liepnieks
Lasīt citas ziņas

Sagrieztos rabarberus un 1/4 krūzes cukura sajauc lielā stikla vai māla traukā. No vaniļas pāksts iztīra sēklas un pievieno rabarberiem, tad starp tiem iejauc arī pašu pāksti. Notur 20 minūtes.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ieziež cepamtrauku ar sviestu un izkaisa ar cukuru, rūpīgi noberot nost visu, kas nepielīp sviestam. Ielej traukā rabarberu maisījumu un cep aptuveni 30 minūtes, pusceļā maigi apmaisot.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc izņemšanas no krāsns izmet vaniļas pāksti un rabarberiem ļauj mazliet atdzist. Pasniedz vēl siltus ar putukrējumu vai saldējumu.

Tulkots no yummly.com

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.