Publicitātes foto

Rudenīgā plūmju plātsmaize 0

Sastāvdaļas
“Dobeles dzirnavnieka” rauga mīklas maisījums
25 ml eļļas
500 g plūmju
50 g brūnā cukura
200 g grieķu jogurta
50 g cukura
1 tējkarote kanēļa
½ tējkarote malta ingvera
¼ tējkarote maltu krustnagliņu
1 ola
1 olas dzeltenums
pūdercukurs pasniegšanai

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

10 profesijas, ar kuru palīdzību tu vari kļūt par miljonāru! Vai tu jau strādā kādā no tām?
Krimināls
“Nebiju paspējis gultu saklāt…” Pārsteidzošs stāsts par Jevgeniju Gecko, kurš izbēdzis no Jēkabpils cietuma, taču pirms tam sazinājies ar LA.LV
Kokteilis
10. jūlija pilnmēness būs liktenīgs tieši šīm zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

1) Lielā bļodā ielej 250 ml silta ūdens, kam pievieno sauso maisījumu un rauga paciņu. Visu samīca līdz viendabīgai mīklai. Ieliek bļodā, kuru apsedz ar dvielīti, un siltā vietā ļauj uzrūgt aptuveni 45 minūtes.
2) Plūmes sagriež plānās šķēlītēs, pārber ar brūno cukuru, kanēli, ingveru un krustnagliņām.
3) Tikmēr jogurtu sajauc ar cukuru, olu un olas dzeltenumu.
4) Plātsmaizes formā (aptuveni 25×35 cm) ieklāj cepamo papīru. Mīklu ar rokām vai rulli izlīdzina. Virsū uzlej jogurta maisījumu. Uz tā kārto plūmes.
5) Plātsmaizi cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos aptuveni 30 minūtes, līdz virspuse sāk kļūt brūngana. Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.