Ņemsim labu piemēru no Rikveiļa kunga, bruņosimies ar siltām drēbēm, karstu brūkleņu tēju un stingriem rīkiem un dosimies pacīnīties ar rudens zaļsvārcēm, kuras, gatavodamās garajam ziemas gavēnim, pašreiz labprāt uzkož kādu apetītlīgu mānekli. Ūdens atdzisis, piepildījies ar skābekli, līdakām apetīte laba un plēsoņām var droši piedāvāt prāvākus mānekļus nekā vasaras svelmē, kad tās bija stipri kūtras un ēda mazus kumosiņus. Bet, noķerot prāvu rudens lomu, neaizmirsīsim “Lauku Avīzes” konkursu par gada lielāko zivi un, kas zina, varbūt tieši jūs tiksiet uzvarētāju godā un saņemsiet lielisku balvu no copes inventāra tirgotāja SIA “Salmo”. 11


Ja jūs gadījumā nepretendējat uz lieliem lomiem un balvām, bet vēlaties rast mieru un līdzsvaru dvēselei, tad šis ir sevišķi piemērots brīdis, lai dotos uz kādu no gleznainajiem Latvijas ezeriem ar pīcku rokā. Lūk, ko man pastāstīja tautā zināma un lielu popularitāti ieguvusī šarmantā TV raidījuma “Savai zemītei” krustmāte Daina Bruņiniece:

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

“Lai kādi būtu manas aizņemtības un darba labirinti, vismaz divas reizītes cenšos izrauties uz kādu ūdenskrātuvi ar spiningu rokās. Mešanas tehniku esmu puslīdz apguvusi, bet, lai nenoslīktu daudzo copes zinību jūrā, izmantoju pieredzējušu copmaņu ieteiktos mānekļus. Nekad neesmu dzinusies pēc lieliem lomiem un domāju, ka man līdz tiem vēl krietni vien jāgaida, bet ūdeņu māte parūpējās par to, lai nesenajā copes izbraukumā es tomēr tiktu pie pilnas adrenalīna devas un skaistas rudens līdakas. Rudens diena bija fantastiska, cīņā ar zivi es uzvarēju un ja vien jūs spētu iedomāties, cik pašas ķertais loms bija fantastiski garšīgs! Šajā neaizmirstamajā dienā guvu lielisku enerģijas devu tumšajam gadalaikam un burvīgas izjūtas.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.