Sāļā torte “Vidzemes karaliskais miers”. Konkursa recepte 1

Šovasar vairākos Latvijas reģionos biedrība “Siera klubs” un Maiznieku biedrība sadarbībā ar pašvaldībām organizēja konkursu “Siera un maizes svētku sāļā torte”. Interese par pasākumu bija liela, turklāt konkursā piedalījās ne vien pieredzes bagātas tortu cepējas, bet arī jaunieši – topošie konditori. Žūrija, kas vērtēja receptūru, formas oriģinalitāti, noformējumu, garšu un prezentāciju, bija patīkami pārsteigta par meistarību un radošo izdomu.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Tortes autore Ramona Jirgena šajā vidzemnieču sacensībā ieguva otro vietu.

Gatavošana

Pildījumam uz rupjas rīves sarīvē sieru un olas, bet gurķus sagriež salmiņos. No majonēzes, tomātu mērces un sāls pagatavo mērci. Visu sajauc.

CITI ŠOBRĪD LASA

Drupačām Dzintara maizi sagriež mazos gabaliņos, pievieno smalki sarīvētu sieru Maazdamer un sēklu–riekstu maisījumu.

Gatavo torti: “Ķelmēnu” rudzu maizi sagriež stienīšos. Veidnē kārtām liek maizi un pildījumu. Atstāj uz nakti ledusskapī. Izņem no veidnes un uzkaisa drupačas. Rotā ar zaķskābenēm.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.