Foto-LETA

Saldā zupa ar klimpām 0

Sastāvdaļas: 100 g žāvētu plūmju,
 200 g svaigu ābolu,
 1 l ūdens,
 4 ēd. k. cukura,
 citronskābe,
 citronu un apelsīnu miziņas,
 kanēlis,
 1 ēdamkarote kartupeļu cietes,
 saldais krējums.

Reklāma
Reklāma

 

 

Kā gatavot?

“Autobusā iekāpa apmēram 7 gadus vecs puika…” Šofera drosmīgais lēmums pasargā bērnu no potenciālām briesmām 7
Pagājušajā naktī pie slimnīcas durvīm pusnaktī atstāj džemperī ievīstītu jaundzimušo: mediķi ko tādu 30 gadu laikā piedzīvo pirmo reizi 10
Kokteilis
“Ņemot vērā manu slimību…” Eksprezidents Guntis Ulmanis atklāti stāsta par veselības problēmām ģimenē
Lasīt citas ziņas

Žāvētās plūmes nomazgā, pārlej ar karstu ūdeni, ļauj uzbriest, pieliek sagrieztus ābolus, cukuru un lēni vāra. Kad augļi mīksti, pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un pulverī saberztas apelsīnu un citronu miziņas un kanēli. Uzvāra, tad ielaiž klimpiņas un atdzesē. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.

 

Gatavoja Rīgas lietuviešu vidusskolas direktore Aldona Treija

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.