Foto-LETA

Saldā zupa ar klimpām 0

Sastāvdaļas: 100 g žāvētu plūmju,
 200 g svaigu ābolu,
 1 l ūdens,
 4 ēd. k. cukura,
 citronskābe,
 citronu un apelsīnu miziņas,
 kanēlis,
 1 ēdamkarote kartupeļu cietes,
 saldais krējums.

 

 

Kā gatavot?

Kokteilis
2026. gada upuri: šīs zodiaka zīmes saņems skarbu mācību no likteņa
Eiropa ir brīdināta! Krievijas “Pastardienas radio” pārraida 15 šifrētus ziņojumus; pieminēta arī Latvija
“Sākumā domāju, ka kļūda…” Pircējs pamatīgi samulsis par lasīto uz “Selgas” produkta iepakojuma
Lasīt citas ziņas

Žāvētās plūmes nomazgā, pārlej ar karstu ūdeni, ļauj uzbriest, pieliek sagrieztus ābolus, cukuru un lēni vāra. Kad augļi mīksti, pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un pulverī saberztas apelsīnu un citronu miziņas un kanēli. Uzvāra, tad ielaiž klimpiņas un atdzesē. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.

 

Gatavoja Rīgas lietuviešu vidusskolas direktore Aldona Treija

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.