Foto – Anda Krauze

Saldais biezpiena sieriņš ar zirnīšiem un gurķiem uz maizītes 0

Sastāvdaļas
• sēklu maize
• biezpiena sieriņš ar citrona garšu
• svaigais siers rikota
• citrons
• svaigs gurķis
• cukurzirnīši
• kressalātu dīgsti
• sezama sēklas
• rozā pipari

Reklāma
Reklāma
Katastrofa ir tuvu: Ukraina rekordlielā ātrumā iznīcina Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcas – 12 dienās apturētas piecas
Veselam
Veselīgai zarnu darbībai: 9 dzērieni, kas stiprina mikrobiomu un uzlabo gremošanu
Eiropieši pirmdien sēdēs aiz durvīm – situācija draudīga; Tramps dod mājienu, kurā pusē nostājies 122
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Biezpiena sieriņam ar citrona garšu pievieno svaigo sieru rikota, sarīvētu citrona vai laima miziņu, mazliet citrona sulas. Sēklu maizi sagriež formas riciņās. Uzziež sagatavoto masu, kārto plānās ripiņās sagrieztu gurķi, uzbārsta gaišās un melnās sezama sēkliņas, virsū liek kressalātu dīgstus, kuriem piemīt maiga garša. Sēklu maizi sagriež vai ar metāla formiņu izspiež šķēlīti zirņu pāksts atveidā. No cukurzirņu pāksts izņem zirnīšus, pākstī ieliek krēmu, to rotā ar zirnīšiem un rozā piparu graudiņiem. Pipari piešķirs mazu asumiņu. Svaigs gurķis sader ar medu, pesto, ko var gatavot no bazilika un piparmētras.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.