Foto: Sea Wave/Shutterstock

Saldais čili mājas gaumē – mērcīte ziemas krājumiem 0

Sastāvdaļas
• 800 g tomātu
• 400 g paprikas
• 8 ķiploka daiviņas
• 3 čili pipari (var izmantot arī halapenjo)
• 150 ml 9% etiķa
• 300 g cukura ar pektīnu (ievārījuma cukurs)
• 2 tējkarotes kaltēta oregano
• sāls pēc garšas

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus noblanšē, noņem mizu. Tomātus un papriku sīki sagriež. Liek katlā, apvāra, tad pievieno sasmalcinātus čili, sakapātus ķiplokus. Pieber sāli, oregano. Maisot vāra uz vidējas uguns aptuveni 45 minūtes. Tad pievieno etiķi un ievārījuma cukuru, vāra vēl 7 minūtes. Liek mazās burciņās.

!!! Ja gribas biezāku mērcīti, pēc katla noņemšanas no uguns pievieno pektīnu un rūpīgi samaisa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.