Foto: shutterstock.com

Saldējums ar ķiršiem 0

Nepieciešami: 500 grami saldo ķiršu, 3 ēdamkarotes smalkā cukura, pusstandziņa kanēļa, 2-3 ēdamkarotes jāņogu želejas, viena liķiera glāzīte ķiršu liķiera, konjaka vai ruma, viens kilograms vaniļas saldējuma, šokolādes drupačas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Viljams paliek ēnā! Pēc Harija un Čārlza III tikšanās attiecības karaliskajā ģimenē krasi mainījušās
Lasīt citas ziņas

Gatavošana: ķiršus nomazgā, nosusina un atdala kauliņus. Liek mazā kastrolī, pievieno cukuru un kanēli un uz lēnas uguns uzvāra. Pārsedz ar vāku un ļauj stāvēt 2-3 minūtes. Pēc tam pievieno jāņogu želeju un izkausē to. Kastroli liek aukstā ūdens peldē un ķiršus atdzesē. Tad pēc garšas pievieno liķieri, konjaku vai rumu. Ķiršus un vaniļas saldējumu sadala 4 stikla saldējuma traukos. Saldējumu liekot, karoti katru reizi iemērc karstā ūdenī. Pasniedzot pārkaisa ar šokolādes drupačām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.