Foto – Aija Geida

Saldie krēma spilventiņi no kārtainās mīklas 0

Sastāvdaļas
• 500 g saldētas kārtainās mīklas
• paciņa vaniļas pudiņa
• 0,5 l piena
• 2,5 ēdamkarotes kviešu miltu
• 3,5 ēdamkarotes cukura
• 1 ēdamkarote citrona miziņas
• 100 g sviesta

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kārtaino mīklu atlaidina 10 minūtes, tad sagriež taisnstūrīšos, uzkaisa cukuru un cep iepriekš līdz +180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz mīkla pacēlusies un augšpuse zeltaini brūna.

Gatavo krēmu. Aukstam pienam pievieno pudiņa pulveri, kviešu miltus, cukuru un rīvētu citrona miziņu (tikai dzelteno daļu bez baltās, kas dod rūgtumu). Uz mazas uguns karsē, līdz masa sabiezē un, kā saimnieces saka, uzmet pirmo burbuli. Atdzesē, pievieno mīkstu sviestu un visu saputo.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad izceptie spilventiņi atdzisuši, tajos ar konditorejas šļirci pilda krēmu.

Ja nav laika gatavot krēmu, spilventiņus var pārgriezt uz pusēm un pildīt ar atkausētām saldētām ogām vai svaigiem augļiem un putukrējumu. Virspusi rotā ar putukrējuma rozēm un maziem augļu gabaliņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.