“Saldie un skābie ķirši” 0

Šķiet, grūti iedomāties Latvijā dārzu, kurā nav neviena ķiršu koka. Ar saldākiem vai skābākiem augļiem, sārti vai dzelteni, augsti vai zemi – tie iepriecina ar ziediem pavasarī un ogām vasarā. Pat ķiršu lapas savu aromātu labprāt atdod aroniju sīrupam rudenī. Šajā grāmatā apkopots svarīgākais, lai rūpīgi izvēlētais un stādītais ķiršu koks aplaimo ar bagātīgu ražu.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Latvijas Valsts augļkopības institūta vadošā pētniece Dr. agr. Silvija Ruisa grāmatā saistoši soli pa solim izstāsta:
• kādēļ ķirši ir ne vien gardi, bet arī vērtīgi,
• kuras šķirnes labāk izvēlēties,
• kā stādīt, kopt un veidot koka vainagu,
• slimības un kaitēkļi – kā tikt ar tiem galā,
• kā aizsargāt ražu un nedalīt to ar putniem,
• padomi gardēžiem.

“Ar savu spožo, krāsaino miziņu, perfekto augļu formu un atspirdzinošo garšu ķirši tiek dēvēti par augļu dimantiem.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.