Foto-Aija Geida

Saldo ķiršu un jāņogu kompots 0

Sastāvdaļas
• 5 kg saldo ķiršu
• 500 g jāņogu
• 3,5 l ūdens
• 1,2 kg cukura

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Saldos ķiršus noskalo un notecina. Kompotā jāņogas var likt ar visiem kātiņiem, tikai tās rūpīgi jānomazgā. Tīrās burkās vairākos slāņos kārto ķiršus un jāņogas. Uzvāra ūdeni, pieber cukuru un uzlej tā, lai līdz burkas kakliņam paliek 1,5 cm. Uzliek iepriekš novārītus vāciņus un burkas lēnām iemērc ūdenī, kas sasildīts līdz +70…+75 °C. Pasterizē +85 °C puslitra burkas 15 minūtes, 0,8 litru – 20 minūtes, trīslitru burkas – 35 minūtes. Aizvalcē vai aizgriež vāciņus un noliek burkas ar vāciņiem uz leju. Uzsedz segu un ļauj lēnām atdzist līdz nākamajam rītam. Tad novieto pagrabā. Saldie ķirši, jo īpaši dzeltenie, lieliski garšo kopā ar jāņogām un upenēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.