Foto-Aija Geida

Saldo ķiršu un jāņogu kompots 0

Sastāvdaļas
• 5 kg saldo ķiršu
• 500 g jāņogu
• 3,5 l ūdens
• 1,2 kg cukura

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Saldos ķiršus noskalo un notecina. Kompotā jāņogas var likt ar visiem kātiņiem, tikai tās rūpīgi jānomazgā. Tīrās burkās vairākos slāņos kārto ķiršus un jāņogas. Uzvāra ūdeni, pieber cukuru un uzlej tā, lai līdz burkas kakliņam paliek 1,5 cm. Uzliek iepriekš novārītus vāciņus un burkas lēnām iemērc ūdenī, kas sasildīts līdz +70…+75 °C. Pasterizē +85 °C puslitra burkas 15 minūtes, 0,8 litru – 20 minūtes, trīslitru burkas – 35 minūtes. Aizvalcē vai aizgriež vāciņus un noliek burkas ar vāciņiem uz leju. Uzsedz segu un ļauj lēnām atdzist līdz nākamajam rītam. Tad novieto pagrabā. Saldie ķirši, jo īpaši dzeltenie, lieliski garšo kopā ar jāņogām un upenēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.