Foto: shutterstock.com

Sarkano un balto jāņogu galda vīns 3

Vīna pagatavošanai nepieciešams: 5 kg ogu (3 kg sarkanās, 2 kg baltās jāņogas, kas veidos ap 3,3 l sulas); 2 kg cukura; 2 ml enzīmu preparāta (Pektopols); 5 g rauga barības vielas, 5,5 l ūdens; vīna raugs (Universālais, Sauterne).

Kokteilis
Ziemassvētki – brīnumu laiks, bet daļai zodiaka zīmju pārstāvju tās ir tīrās mocības! Uzzini, kuras zīmes patiesībā necieš šos svētkus
Kokteilis
Šīs 5 horoskopa zīmes ir vislielākās intrigu vērpējas un svēti tic sazvērestībām
Kokteilis
Arestēts Makrona galvenais sulainis. Viņš prezidenta acu priekšā darījis ko tādu, kas šokējis visu Franciju
Lasīt citas ziņas

Gatavošana: nomazgātas un notīrītas ogas viegli saspaida, pievieno litru karsta ūdens. Pēc atdzesēšanas pievieno Pektopolu, labi izmaisa un atstāj nosegtu 48 stundas. Tad izspiež sulu, lej balonā, pieliek rauga barības vielas, 2,5 l cukura sīrupa (puse nepieciešamā cukura daudzuma). Pēc sešām dienām pievieno atlikušo cukura un daudzumu, un trauku noslēdz ar hidroslēdzi. Ja pēc pirmās fermentācijas beigām vīns ir skābs, to atšķaida ar 1 l zemeņu sulas un uzsāk otro fermentāciju. Vīna nogatavināšanas minimālais laiks ir seši mēneši.

Recepte no AS “Lauku Avīze” tematiskās avīzes “Mājas brūvējumi”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.