Foto: Vairas Kārkliņas privātais arhīvs

Sātīgas smalkmaizītes no jaunajām nātrēm 0

Sastāvdaļas
• 12 ēdamkarošu ar kaudzi kviešu miltu
• 2 ēdamkarotes pilngraudu miltu
• 8 g svaiga rauga
• pustējkarote sāls
• pustējkarote cukura
• 50 ml piena
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 1 olas dzeltenums
• rupjais sāls
• 1 sauja nātru sēklu
• 1 sauja nātru lapu

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Kokteilis
TESTS. No 1 līdz 9: izvēlies vienu ciparu; aiz katra no tiem slēpjas slepens vēstījums tieši tev 4
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Atstāj sešas nātru lapiņas veselas, pārējās sīki sakapā. Bļodā iedrupina raugu, pieber cukuru un ar karoti maisa, līdz raugs kļūst šķidrs. Pielej pienu, olīveļļu, izmaisa, pieber nātru sēklas un sakapātas nātres, miltus un mazliet pamīca, līdz iegūst viendabīgu masu. Tad pieber sāli un mīca 5–10 minūtes, līdz mīkla nelīp pie rokām.

Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un noliek istabas temperatūrā uz pusstundu atpūsties. Pēc tam no mīklas izveido garenu desiņu aptuveni 3 cm diametrā, ko sadala sešās vienādās daļās. No katras izveido apaļu smalkmaizīti, kurai virsū uzlipina nātres lapiņu un noziež ar olas dzeltenuma un piena maisījumu, uzkaisa rupjā sāls graudiņus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cep 200 °C, līdz maizīšu virsiņa kļūst brūna. Pārklāj ar lina dvieli un lēni atdzesē.

!!! Smalkmaizītes ir ļoti sātīgas. Uzziežot tām sviestu un apēdot vairākas maizītes, ir spēks lieliem darbiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.