Foto – Shutterstock

Sātīgs un garšīgs pildīts ķirbis ar kuskusu un zilo sieru 0

Visa gada garumā tirgū un veikalos var nopirkt sviesta un riekstu ķirbjus. Tiem ir izteiksmīgāka garša, patīkama struktūra un tikko jūtama riekstu nots. Ziemīgām pusdienām piestāvēs pildīti ķirbji un siltie salāti.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

Cepšanai var izmantot jebkuras šķirnes ķirbi, bet visgardākie ir ar tumīgāku struktūru, kāda piemīt sviesta un riekstu ķirbjiem. Tie cepoties neizjūk.

Sastāvdaļas (4 porcijas)
• riekstu ķirbis (Butternut)
• 160 g kuskusa
• 120 g Dor blue siera
• 200 ml buljona
• 150 g kabača
• ķiploka daiviņa
• ēdamkarote olīveļļas
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarote sāls

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kuskusu noskalo aukstā ūdenī un nokāš sietiņā. Uzlej vārošu buljonu, uzliek vāciņu un ļauj 10 minūtes piebriest. Ķirbi gareniski pārgriež uz pusēm, ar karoti izņem sēklotni un mīkstumu apslaka ar eļļu. Dor blue sieru sadrupina ar rokām. Ķiploku smalki sakapā. Kabaci sarīvē, uzkaisa mazliet sāls un atstāj uz 10 minūtēm, lai atsulojas, pēc tam nolej lieko šķidrumu. Sieru, kabaci, ķiploku un kuskusu samaisa, pieber sāli un maltus melnos piparus.

Masu sapilda ķirbī un stundu cep līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.