Foto: Helēna Strazdiņa

Saulainā siltumzupa no ķirbja 0

Autors: LA.LV

Sastāvdaļas
vidēja izmēra ķirbis
6 sīpoli
4 lieli burkāni
dilles
gī sviests
garšvielas – Himalaju rozā sāls, kanēlis, muskatrieksts, koriandrs,
melnie pipari, čili pipari
ūdens pēc nepieciešamības
citrons
ķirbju sēklas

Reklāma
Reklāma
“Paēdušais neēdušo nesaprot!” Publiskots Saeimas deputātu saraksts, kurus vairs neapkalpos bāros un restorānos PVN balsojuma dēļ 81
“Šķiet, ka pasaule šobrīd jūk prātā.” Tramps pirms Parīzes Dievmātes katedrāles atklāšanas aci pret aci runājis ar Makronu un Zelenski 139
Nosaukts dzēriens, kas var pagarināt dzīves ilgumu. Tas ir teju katrā Latvijas iedzīvotāja mājā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
• Ķirbi ar visu mizu sagriež četros gabalos, iztīra sēkliņas.
• Liek ķirbi lielā katlā, ielej nedaudz ūdens un liek uz uguns sutināties, līdz tas kļūst mīksts.
• Padzesē un sablendē, pēc vēlēšanās atstājot dažus gabaliņus tekstūras dažādībai.
• Burkānus sarīvē, sīpolus sagriež.
• Gī sviestā apcep sīpolus, pievieno burkānus un cep, līdz burkāni pamīksti.
• Kopējā katlā lej ķirbja biezeni, pievieno saceptos sīpolus un burkānus un garšvielas pēc garšas.
• Ja zupa iznāk par biezu, pievieno ūdeni.
• Pierīvē vesela citrona mizu, zaļumus, apmaisa un uzkarsē.
• Uz pannas apgrauzdē ķirbju sēklas un pievieno zupai, to pasniedzot.

Ķirbim noteikti jāatstāj miza, jo tajā ir visvairāk vērtīgo vielu, taču nezināmas izcelsmes vai veikalā pirktam importa ķirbim
mizu ieteicams tomēr nogriezt. Zupas garša ir ļoti atkarīga arī no paša ķirbja, tāpēc iepriekš ieteicams nogaršot ķirbi vienu
pašu, pirms liekat to zupā. Šī zupa garšo tik ļoti, ka mājinieki būs gatavi izēst visu katlu vienā piegājienā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Recepte no Ances Annas Šternbergas grāmatas “Topi vesels”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.