Foto – Aija Geida

Saulespuķu sēkliņu un prosas pastēte. Ne grama gaļas! 0

Sastāvdaļas
• 140 g saulespuķu sēklu
• 3 ēdamkarotes prosas
• 2 ēdamkarotes gī sviesta vai augu eļļas
• ~250 ml ūdens
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Festivāla “Summer Sound” apsargs nogāž gar zemi jaunieti un ar kāju iesper tam pa seju 101
Kokteilis
“Uzvalku vairs nenēsāju” – bijušais tiesībsargs kļuvis par bezdarbnieku un piedzīvojis pārmaiņas privātajā dzīvē
Traģēdija ūdens atrakciju parkā: četrgadīga meitene nomirst pēc pēkšņa incidenta 1
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Saulespuķu sēklas kopā ar prosu un 75 ml ūdens sakuļ blenderī, līdz izveidojas viendabīga masa. Pannā izkausē gī sviestu vai augu eļļu un liek karsēties sablendēto masu. Karsējot lej klāt ūdeni un nepārtraukti maisa, līdz visi kunkuļi izšķīduši. Atkarībā no sēklu un prosas kvalitātes nepieciešamais ūdens daudzums var atšķirties. Kad masa sāk sabiezēt, noslēdz uguni un salej veidnē. Noliek ledusskapī sastingt. Sagriež šķēlītēs un liek uz maizes. Var pārkaisīt ar diedzējumiem.

Garšas dažādošanai pastētei var pievienot sakapātus zaļumus, smalki sagrieztus ķiplokus vai garšaugus pēc savas gaumes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.