Foto – Aija Geida

Saulespuķu sēkliņu un siera pesto. Var uzglabāt ledusskapī 0

Sastāvdaļas
• 50 g saulespuķu sēklu
• 40 g Krievijas siera
• 80 ml olīveļļas
• 50 g zaļā bazilika vai pētersīļu lapiņu
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ ķiploka daiviņas
• ½ tējkarotes cukura
• ¼–½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
“Ko tālāk? Jāņi – šašlika svētki?” Soctīklos uzvirmo neapmierinātība par dzirdēto 18. novembra koncertā pie Brīvības pieminekļa
“Latvija nav pelnījusi neatkarību.” Sieviete skarbi izsakās par Latviju un sadusmo tautiešus 29
Kokteilis
Merkurs Skorpionā brīdina: 4 zodiaka zīmju pārstāvjiem tuvākajā nākotnē gaidāms liels pārbaudījums
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Saulespuķu sēklas un sakapātu ķiploka daiviņu saberž piestā, tad pievieno bazilika vai pētersīļa lapiņas un atkal saberž viendabīgā masā. Pieliek smalki sarīvētu sieru, citrona sulu, sāli, cukuru, maltus melnos piparus un eļļu. Samaisa. Ja gatavo ar blenderi, visas sastāvdaļas, izņemot sieru, saliek blenderī un kuļ, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno sieru un samaisa. Garša ir ļoti piesātināta, intensīva.   Pesto uzglabāšanas laikā kļūst tumšs. Lai tā nenotiktu, vai nu tas jātaisa tieši pirms pasniegšanas galdā, vai arī pagatavotu liek burkā, pārlej nedaudz eļļas. Aizvākotu burku ar pesto uzglabā ledusskapī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.