Libēriešu sieviešu kustības dalībnieces piedalās divas nedēļas ilgā badošanās un lūgšanu pasākumā, kura mērķis ir pievērst uzmanību Ebolas vīrusa izplatībai.
Libēriešu sieviešu kustības dalībnieces piedalās divas nedēļas ilgā badošanās un lūgšanu pasākumā, kura mērķis ir pievērst uzmanību Ebolas vīrusa izplatībai.
Foto – LETA/EPA

Baņķieri ceļ 
”naudas mūri” 
 1

Ārkārtas apspriedē nedēļas nogalē Gvinejas galvaspilsētā Konakri Pasaules veselības organizācijas vadītāji un Ebolas vīrusa infekcijas piemeklēto Rietumāfrikas valstu prezidenti vienojās epidēmijas novēršanai atvēlēt simt miljonus dolāru, ziņo aģentūra AFP. Bažās par Ebolas vīrusa straujo globālo izplatību Ņujorkā izvietotās Pasaules bankas vadība solījusi piešķirt 200 miljonus dolāru, lai apturētu nāvējošo sērgu, kas izraisījusi paniku Rietumāfrikā. Tagad vīruss jau aizkļuvis līdz Amerikai: pirms dažām dienām pirmā Ebolas slimniece – amerikāņu ārste, kas strādāja Rietum­āfrikā, – ievietota Ņujorkas slimnīcā.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Pasaules bankas pārstāvis paziņoja par nodomu atvēlēt 200 miljonus cīņai ar Ebolas vīrusu ASV un Āfrikas valstu apspriedē Vašingtonā, kur piedalās 35 valstu vadītāji. Vakar Nigērijas amatpersonas paziņoja, ka ar Ebolas vīrusu sasirdzis kāds Lagosas slimnīcas ārsts. Tas pagaidām ir otrais saslimšanas gadījums Āfrikas apdzīvotākās valsts Nigērijas galvaspilsētā, taču mediķi brīdina par sērgas tālākas izplatības draudiem. Nigērijā karantīnā ievietoti divi cilvēki, kuriem bijusi tieša saskarsme ar kādu vīru, kurš pagājušajā nedēļā mira no Ebolas vīrusa galvaspilsētā Lagosā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.