Noslepkavotā opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova piemiņas gājiens, kura dalībnieki tur rokās uzrakstus “Nav vārdu” un “Viņš cīnījās par brīvu Krieviju”.
Noslepkavotā opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova piemiņas gājiens, kura dalībnieki tur rokās uzrakstus “Nav vārdu” un “Viņš cīnījās par brīvu Krieviju”.
Foto – AFP/LETA

Pret “revolūciju romantizēšanu” 0

“Skaidrs, ka Baltais nams rēķinās ar dzīves līmeņa straujo krišanos Krievijā un masu protestiem,” paziņojis Patruševs, vienlaikus piebilstot, ka “Krievija šo spiedienu var izturēt, pateicoties vairāku desmitu gadu ilgai pieredzei krāsaino revolūciju apkarošanā”. Līdzīgi izteicies arī Putins, kurš aicināja Iekšlietu ministrijas darbiniekus izstrādāt pasākumus, lai neļautu izcelties “krāsainajai revolūcijai”, ko, kā uzskata Kremļa saimnieks, varētu izraisīt “nelegāli protesti, sociālo mediju propaganda un mēģinājumi gāzt valdību”.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Krievijas laikraksts “Kommersant”, atsaucoties uz anonīmiem avotiem Krievijas tiesībsargājošajās iestādēs, norāda, ka Krievijas Drošības padomes uzdevumā strādājoša ekspertu grupa gatavo “detalizētu plānu”, kurā būs apkopoti pasākumi, kuru mērķis būs nepieļaut masu nekārtības pret valdošo režīmu. Šīs eks­pertu grupas pārstāvis Maskavas Valsts universitātes profesors Andrejs Manoi­lo sarunā ar “Kommersant” atklāja, ka viena no plānā ietvertajām rekomendācijām būs “cīņa pret revolūciju romantizēšanu”.

Arī opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību Kremļa kontrolētie mediji pasniedz kā pašas opozīcijas vai ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes gatavotu provokāciju pret pašreizējo valdību, raksta “The Moscow Times”. Tikmēr Putina viens no redzamākajiem un skaļākajiem kritiķiem Aleksejs Navaļnijs uzsvēris, ka Ņemcova slepkavību pasūtījis Krievijas prezidents. Jāpiebilst, ka Ņemcovs gatavojās publicēt kārtējo pierādījumu klāstu, kas apliecina Krievijas iesaisti karā Ukrainas austrumos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.