Foto: Normunds Baranovskis

Šefpavāra biezeņzupas recepte: gardām vakariņām visai ģimenei! 0

Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši dažādu maltīšu idejas, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas brokastis, pusdienas un vakariņas, un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Šodienas ideja – vakariņās palutini ģimeni ar šefpavāra Normunda Baranovska lazanjas recepti. Turklāt šī ēdiena pagatavošana tev aizņems tikai 50 minūtes!

Dārzeņu biezzupa

Foto: Normunds Baranovskis


4 personām
Pagatavošanas laiks: 50 min

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA
  • 3 burkāni
  • 2 kartupeļi
  • 1/3 ziedkāposta
  • 1 sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 20 g sviesta
  • 1,5 l vistas buljona
  • 100 g krēmsiera
  • 4 maizes šķēles
  • 15 ml olīveļļas
  • 1 tējk. kaltēta rozmarīna

Pagatavošana:

Nomizo dārzeņus un sadali mazākos gabalos – ne obligāti vienādos, jo zupa tiks samalta. Katlā liec sviestu un pievieno dārzeņus, sākot ar cietākajiem – vispirms burkāns, tad sīpolu, ziedkāpostu un visbeidzot kartupeli. Nedaudz apcep, tad pievieno ķiplokus un pielej buljonu. Zupu gatavo 30 minūtes – pa šo laiku vajadzētu visiem dārzeņiem būt mīkstiem. Tad sablendē un vēlreiz uzkarsē, pievienojot krēmsieru. Nogaršo, vai pietiek garšvielu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.