4. Aplūko abus zābakus vienu otram blakus! 1


Aplūko, vai abi apavi izskatās vienādi, vai abiem āda ir vienā tonī un kvalitātē. Identiska stāvokļa zābaki kalpos ilgāk un nonēsāsies vienmērīgāk. Turklāt, ja viens no zābakiem izskatās sliktākā stāvoklī, tā defekti, tos nēsājot ikdienā, būs uz tā redzami daudz ātrāk.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

5. Vai zābaki “elpos”?
Lai gan ūdens necaurlaidība un izolācija pret aukstumu ir vieni no būtiskākajiem apsvērumiem, iegādājoties zābakus, ir ļoti svarīgi arī apsvērt to, vai zābaki “elpos” – vai tie laidīs cauri gaisu, lai tā novērstu mitruma un sviedru uzkrāšanos apavu iekšienē. Šis ir būtisks aspekts, jo neelpojoši ziemas zābaki var novest ne vien pie kāju sēnītes, bet arī pat pie apsaldējumiem gadījumos, ja kājas ir slapjas un ārā ir sals. Tāpēc svarīgi izvēlēties apavus no dabīgiem materiāliem – tie elpo un tajos stipri mazāk svīst kājas. Mūsdienās kvalitatīvākos ziemas apavos mēdz izmantot tādus materiālus kā Gore-Tex u.c – īpašas membrānas, kas ir gan ūdensizturīgas, gan elpojošas, tā nodrošinot, lai gan apavi, gan kājas vienmēr būtu sausas.

6. Vai zābaki nav pārāk lēti?
Tā ir viena no dzīves patiesībām – labs, kvalitatīvs apavs nekad nebūs ļoti lēts. Šodienas “ātrā mode” aicina uz lētu un biežu patēriņu, un sniedz iespēju pagājušās sezonas no modes izgājušās preces izmest miskastē un nomainīt pret jaunām. Ziemas zābaku iegādē tomēr rekomendētu ievērot pragmatisku pieeju un atcerēties, ka kvalitatīvi, klasiski zābaki no modes neizies, un attaisnos sevī ieguldītos līdzekļus ar sausām, siltām kājām un ilgu kalpošanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ir dažādas metodes, kā pārliecināties, vai izvēlētie apavi kalpos ilgi. Taču vienlaikus ir jāatceras, ka ar vienu apavu, it īpaši zābaku pāri, būs tomēr par maz. Apaviem jāļauj “atpūsties” – izžūt pilnībā -, un to var nodrošināt, vienu dienu valkājot vienu pāri un nākamajā – citu. Arī kvalitatīvi apavi, ja tos nēsās nepārtraukti, fiziski novalkāsies daudz ātrāk. Tāpēc atceries, ka lieks apavu pāris nekad nav par daudz, un ar to nodrošināsi, ka apavi kalpos ne vienu vien sezonu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.