Foto – Shutterstock

Sezama sēkliņu kraukšķīgās plāksnītes 0

Sastāvdaļas
• 150 g sezama sēklu
• 1,5 ēdamkarotes cukura sīrupa
• 1,5 ēdamkarotes cukura

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Cukura sīrupa vietā var izmantot medu.

Iepriekš sagatavo divas cepamā papīra loksnes un mīklas rulli. Katliņā ieber cukuru un ielej sīrupu. Kad šķidrums sāk vārīties, pieber sezamu un uz mazas uguns vāra 5–7 minūtes, līdz sēkliņas sāk patīkami smaržot un kļūst nedaudz brūnākas. Karstu masu lej uz cepamā papīra, otru loksni liek pāri un ar mīklas rulli izrullē pēc iespējas plānāk. Masa ātri sacietē, tāpēc jādarbojas ātri. Kad atdzisusi, sagriež kvadrātiņos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.