Foto – Shutterstock

Sezama sēkliņu pasta – tahini, lieliski garšos pie gaļas 0

Tahini ir ļoti aromātiska apgrauzdētu sezama sēkliņu pasta, kas nopērkama garšvielu veikalos. Taču to var pagatavot arī mājās.

Vairāki kilogrami! Tepat, kaimiņos, vēstures entuziasti mežā atrod 86 gadus slēptus dārgumus 16
“Es eju pensijā!” Vīrietis nopērk lietotu jaku un paliek bez vārdiem par to, ko atradis tās kabatā
Piecas lietas, kuras kaķi dara katru dienu, taču uzskatīs jūs par lielākajiem ienaidniekiem, ja tajās iejauksieties
Lasīt citas ziņas

Viens variants – apgrauzdē sezama sēklas, pievieno citrona sulu un olīveļļu (100 g sēklu ņem ēdamkaroti skābās sulas un divas ēdamkarotes eļļas), rūpīgi sablendē, un pasta gatava. Otrs variants – apgrauzdē sezama sēkliņas, pievieno sezama eļļu (100 g sēklu vajag aptuveni divas ēdamkarotes sezama eļļas) un sablendē viendabīgā masā. Sēkliņas pirms gatavošanas ieteicams pagaršot, jo veikalu plauktos ilgi stāvējušās ir rūgtas un no tādām pasta neizdosies. Tahini jāuzglabā ledusskapī, jo sezama sēklās ir daudz eļļas, kas siltumā ātri sabojājas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.