Foto – Gvido Kajons

Siļķe vasaras pusdienām 0

Arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavārs Sandijs Volinskis turpina iepazīstināt ar garšīgām un vienkāršām receptēm, kas jo īpaši piemērotas pagatavošanai uz grila. Ja tāda nav, tikpat labi var izlīdzēties arī ar cepeškrāsni.

Reklāma
Reklāma

Cepamajā papīrā pagatavota siļķe

7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas: Eļļā marinētas siļķes filejas, piens, milti, citrons, dilles, sviests, sīpols

 

Kā pagatavot?

Vispirms bļodiņā ar pienu ieliek eļļā marinētas siļķes filejas un patur tajā vismaz desmit līdz divdesmit minūtes, jo tad zivtiņa būs mazāk sālīta.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc tam filejas nosusina, apviļā miltos un pavisam nedaudz apcep uz sakarsētas pannas, jo tad filejas būs kraukšķīgākas. Liek cepamajā papīrā, uzkaisa pāris šķipsnu sīki sagrieztu sīpolu un diļļu. Pievieno piciņu sviesta un nedaudz pārslaka ar citrona sulu.

Cepamajā papīrā ietīto siļķes fileju liek tieši uz grila vai arī sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C. Cepšanas laiks – apmēram desmit minūtes.

Galdā pasniedz ar visu cepamo papīru, kas glīti atvērts vaļā, un papildina ar grilētiem dārzeņiem un jaunajiem kartupeļiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.