Foto – Aija Geida

Siltie grūbu salāti ar baklažānu 0

Sastāvdaļas
• 200 g grūbu
• 2 tomāti
• baklažāns
• paprika
• 120 g pikanto siera bumbu
• 100 g rukolas
• ķiploka daiviņa
• 50 ml olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ēdamkarote cukura sīrupa
• tējkarote sojas mērces
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ¼ + ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Tā ir alga vai joks? Ervīns parāda, iespējams, pazemojošāko darba sludinājumu Latvijā sociālo tīklu speciālistam
Veselam
Kupli vai plāni mati – viss atkarīgs no tā, ko ēd. Uztura noslēpumi skaistiem matiem
Kokteilis
Domā, ko runā! Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, neprot glabāt noslēpumus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Grūbas vairākkārt noskalo, izmērcē un novāra. Pēc tam noskalo, lai nav saķepušas. Baklažānu sagriež lielās šķēlēs, uzkaisa pustējkaroti sāls un ļauj 10 minūtes pastāvēt, lai sāls noņem lieko rūgtumu (kad uz šķēlītēm parādās pilieni kā rasa, tos noslauka ar virtuves papīra dvieli). Sagriež gabaliņos un apcep uz pannas sakarsētā eļļā kopā ar maltiem melnajiem pipariem. Papriku sagriež un apcep atsevišķi. Tomātus sagriež daiviņās. No olīveļļas, citrona sulas, sakapātas ķiploka daiviņas, sojas mērces un sāls pagatavo mērci. Bļodā kārto siltas grūbas, rukolu, tomātus, siltu apcepto papriku un baklažānus, virspusē liek siera bumbu gabaliņus. Pārlej mērci un pasniedz galdā, kamēr silts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.