Foto – Aija Geida

Siltie grūbu salāti ar baklažānu 0

Sastāvdaļas
• 200 g grūbu
• 2 tomāti
• baklažāns
• paprika
• 120 g pikanto siera bumbu
• 100 g rukolas
• ķiploka daiviņa
• 50 ml olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ēdamkarote cukura sīrupa
• tējkarote sojas mērces
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ¼ + ½ tējkarotes sāls

Krievijai izdodas segt milzīgos zaudējumus frontē – elementāri!
Kustību “Bez partijām” pamet viens no tās dibinātājiem, atsaucot savus aicinājumus tur līdzdarboties
Kokteilis
TESTS. Decembra laimes cepumiņi: izvēlies vienu un saņem mazu pareģojumu pirmajam ziemas mēnesim
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Grūbas vairākkārt noskalo, izmērcē un novāra. Pēc tam noskalo, lai nav saķepušas. Baklažānu sagriež lielās šķēlēs, uzkaisa pustējkaroti sāls un ļauj 10 minūtes pastāvēt, lai sāls noņem lieko rūgtumu (kad uz šķēlītēm parādās pilieni kā rasa, tos noslauka ar virtuves papīra dvieli). Sagriež gabaliņos un apcep uz pannas sakarsētā eļļā kopā ar maltiem melnajiem pipariem. Papriku sagriež un apcep atsevišķi. Tomātus sagriež daiviņās. No olīveļļas, citrona sulas, sakapātas ķiploka daiviņas, sojas mērces un sāls pagatavo mērci. Bļodā kārto siltas grūbas, rukolu, tomātus, siltu apcepto papriku un baklažānus, virspusē liek siera bumbu gabaliņus. Pārlej mērci un pasniedz galdā, kamēr silts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.