Foto – Shutterstock

Siltie ķirbja salāti – sātīgs un gards ēdiens 0

Sastāvdaļas (2 porcijas)

• 400 g ķirbja (vislabāk riekstu vai sviesta)
• 75 ml grieķu jogurta
• 50 ml tahini (sezama) pastas
• 2 laimi
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• ½ zaļā čili pipara
• ¼ tējkarotes malta kardamona
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
• zaļumi – pētersīļi vai kinza

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Tas būs sliktāk nekā Covid pandēmija un Putins kopā!” Irāna draud spert soli, kas var novest visu pasauli pie cenu satricinājuma 1
Sieviete izsaukta uz policiju pēc tam, kad aizdeva veikala “Maxima” klienta karti svešiniekiem
Kokteilis
“Tā kļūs par lielo iekarotāju.” Gaišreģe, kas pareģoja Kenedija nāvi un 11. septembra teroraktu, brīdinājusi par jaunu konfliktu jau 2025. gadā
Lasīt citas ziņas

Ķirbi sagriež mazās šķēlītes, liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar olīveļļu, uzkaisa sāli, maltus melnos piparus un kardamona pulveri. Cep līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz ķirbja šķēlītes ir mīkstas un zeltaini brūnas.

Uz šķīvja kārto ķirbi, laima gabaliņus, smalki sagrieztas zaļā čili šķēlītes. Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar tahini pastu un pēc garšas pievienojot mazliet sāls un cukura. Pārlej ar mērci un izdekorē ar zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.