Foto – Aija Geida

Siltie pākšu pupiņu salāti 0

Sastāvdaļas
• 220 g zaļo pākšu pupiņu
• 150 g Fetaki siera
• 380 g marinētu biešu
• 3 ēdamkarotes saulespuķu vai ķirbju sēkliņu
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• ½ citrona
• ½ tējkarotes ķimeņu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓ tējkarotes sāls

“Viņš labi apzinās…” NATO atbild Putinam uz viņa paziņojumu par gatavību tieši tagad karot ar Eiropu
Kokteilis
Var beigties slikti! 3 zodiaka zīmes, kurām Ziemassvētkos un Jaunajā gadā labāk piebremzēt ar alkoholu
Kokteilis
Šos ēdienus nevajadzētu likt uz Vecgada svinību galda – Ugunīgais Zirgs būs nikns
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Bietēm nokāš šķidrumu. Pannā uzkarsē pusi augu eļļas un apcep ķimenes. Pieber bietes un apcep. Nogriež uguni un bietēm pārslaka citrona sulu. Citā pannā ielej otru pusi augu eļļas, apcep pākšu pupiņas, pieber sāli un maltus melnos piparus. Saulespuķu vai ķirbju sēkliņas apgrauzdē uz sausas pannas. Fetaki sieru sagriež gabaliņos. Uz šķīvja kārto bietes, pupiņu pākstis, sieru. Pārkaisa sēkliņas un uzpilina vēl nedaudz citrona sulas. Vislabāk salāti garšo, kamēr silti.

Fetaki siera vietā var izmantot citu sieru, un, ja ir laiks, bietes var sagatavot pats – sagriež mazos gabaliņos, apcep pannā, pielej nedaudz ūdens, uzliek vāku un sutina (aptuveni 20 minūtes).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.