Praktiski
Receptes

Silts ābolu pīrāgs ar brūkleņu mērci un cigoriņu saldējumu0

Foto – Anda Krauze

Sastāvdaļas
• Smilšu mīkla
• Brūklenes
• Āboli
• Cukurs
• Kanēlis
• Cigoriņu saldējums
• Mandeļu skaidiņas

Pagatavošana.
No smilšu mīklas izcep groziņus. Gatavo brūkleņu mērci: ogas ieber katlā, pielej ūdeni, uzvāra, pieber cukuru un kanēli, pavāra, tad sablendē viendabīgā masā. Brūkleņu mērci liek smilšu mīklas groziņā, tai virsū – ābolu masu. Lai to pagatavotu, savāra ābolus ar dzērvenēm un pievieno cukuru un kanēli. Šo masu groziņā liek siltu. Tad pievieno cigoriņu saldējuma bumbiņu, uzbārsta apceptas mandeļu skaidiņas, rotā ar piparmētru lapām, mellenēm, karambolas ripiņām un granātābola sēkliņām.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Padomi, kā dārzu saglabāt zaļu un ziedošu arī lielā karstumā
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izcila recepte! Ziemeļkurzemes lībiešu tradicionālais ēdiens – melleņu klimpas
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
3 padomi, kas pasargās tevi pašu un tavu mājokli negaisa laikā 1
2 dienas

Lasītākie

LA
LA.LV
Ekonomika
Skaļi minējumi, kāpēc rudenī daudzi pametīs Latviju
4 stundas
VB
Valdis Bērziņš
Pasaulē
Tramps turpina šķelt ASV jeb svētki skarbo runu ēnā
7 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Veste varēja izglābt dzīvību. Kā atpūtnieku laivu brauciens pārvērtās ļaunākajā murgā
5 stundas
AK
Aija Kaukule
Kultūra
Sēdvietu plānošana šobrīd atgādina “kuģu šaušanu”! Saruna ar Liepājas teātra direktoru Herbertu Laukšteinu
10 stundas
LE
LETA
Latvijā
Lūdz laiku, lai spētu izvērtēt “Marsa parka” atbilstību Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļa statusam
8 stundas