Foto: Maraze/Shutterstock

Sīpolu gredzeni – ļoti garda un sātīga uzkoda 0

Sastāvdaļas
• 5 lieli sīpoli
• 1–2 olas
• glāze miltu
• pusglāze piena (var aizstāt ar ūdeni, alu)
• šķipsna sāls
• garšvielas, cepamais pulveris
• eļļa cepšanai (atkarībā no sīpolu lieluma, taču jārēķinās ar aptuveni 0,5 l)

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 45
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Nomizo sīpolus, sagriež centimetru biezās ripās. Atdala gredzenus un uz 30 minūtēm iemērc aukstā ūdenī.

No olām, izvēlētā šķidruma, miltiem, cepamā pulvera un garšvielām (var pievienot paprikas pulveri) pagatavo mīklu, kas pēc konsistences līdzīga pankūku mīklai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolu gredzenus izņem no ūdens un uzber uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekā mitruma. Katlā uzkarsē eļļu. Sīpolu gredzenus pa vienam apviļā mīklā (var vēl apviļāt rīvmaizē, tad tie būs kraukšķīgāki) un liek katlā vārīties zeltainus. Gredzenus izņem, izmantojot sietiņu vai putu nosmeļamo karoti, lai notek liekā eļļa. Var pārkaisīt jūras sāli.

Sīpolu gredzenus pirms cepšanas var iemarinēt – ņem 9% etiķi un ūdeni attiecībā 1:2 un pusstundu marinē sīpolus.

Vislabāk apviļāt vairākus sīpolu riņķīšus, salikt uz lēzena šķīvja vai dēlīša, un tad vienlaikus vārīt eļļā 3–6 gredzenus.

Pasniedz ar pašgatavotu jogurta mērci, majonēzi, krējumu vai kečupu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.