Satiksmes ministrs Anrijs Matīss
Satiksmes ministrs Anrijs Matīss
Foto – Dainis Bušmanis

– “Pasažieru vilciena” valde solīja iepirkumu izsludināt augustā… 7


– Septiņas reizes jānomēra un tad jānogriež. Ceru, ka tuvākajās nedēļās beigsim darbu pie noteikumiem.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Lasīt citas ziņas

– Ar to gribat teikt, ka iepriekšējo konkursu nolikumi tika rakstīti vienam pretendentam?

– Ja pirmajā konkursā pieteicās viens, otrā – divi pretendenti, tas nenozīmē, ka vairāk neviens nav spējīgs saražot vilcienus Latvijai. Vismaz septiņi ir tādi, kas spēj saražot un piegādāt kvalitatīvus vilcienus. Labāk sarīkot īstu konkursu un izvēlēties labāko piedāvājumu par labāko cenu. Tas ir nožēlojami, ka joprojām braucam ar 30 līdz 40 gadus veciem vilcieniem, kad visās kaimiņvalstīs – Igaunijā, Lietuvā, Baltkrievijā un Krievijā – vilcieni jau ir nomainīti. Mēs esam palikuši pēdējie.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Kavējas arī to pašu veco dīzeļvilcienu modernizācija, un pastāv risks nesaņemt ES fondu līdzfinansējumu…

– Augustā apmeklēju Rīgas Vagonu rūpnīcu. Izskatījās cerīgi. Svarīgi, lai līdz augusta beigām būtu pabeigts pirmais sastāvs un to varētu testēt un sertificēt. Ceru, ka šis projekts neizgāzīsies, jo tas ir būtisks Rīgas Vagonu rūpnīcai. Kaut termiņi nokavēti, esmu pārliecināts, ka līdz gada beigām, kad ir termiņš pretendēšanai uz ES finansējumu, saņemsim saremontētus dīzeļvilcienus, kas būs cilvēkiem ērtāki.

– Otrs piemērs, kas liek domāt par sistēmiskām nelaimēm, ir Rīgas lidostas pārvaldība. Pēdējā atlaistā valde bija jūsu paša iecelta. Vai esat tikuši skaidrībā par simt tūkstošiem, kas iztērēti juridiskiem pakalpojumiem? Dombrovska biroja vadītāja Olita Augustovska, kura par to atbildēja, pie atbildības nav saukta, spiegošanas lietā vainīgo nav.

– Ne ministrija, ne lidosta nav izmeklēšanas iestāde. Kompetentās iestādes gan noklausīšanās lietā, gan citās vērtē, vai tajās ir noziedzīga nodarījuma sastāvs. Negribu jaukties ne Drošības policijas, ne citu iestāžu kompetencē. Esmu pārliecināts, ka katra konkrētā cilvēka vainas pakāpe tiks noskaidrota. Tiesa, noklausīšanās lieta ir ievilkusies garajā izvērtēšanā un arī tiesvedība rit ar mainīgām sekmēm.

Kas attiecas uz lidostas pašreizējo valdi, neesam iekūlušies nekādos skandālos. Tiek pabeigts termināļa paplašinājums, sarukušas rindas uz drošības kontroli, lidosta strādā arvien efektīvāk. Šogad vērojams arī pasažieru pieaugums. Nedomāju, ka uz lidostu var attiecināt sistēmiskas problēmas.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.