Skābeņu ķīselis – neparasts un gards dzēriens 1

Sastāvdaļas – 20 g cietes, 300 g skābeņu, sāls, 50 g cukura.

Pagatavošana.

Kokteilis
Ko stingri aizliegts darīt kapsētā, lai tevi “nepaņemtu līdzi” – noteikumi, kas noteikti jāievēro
“Katru reizi ir šoks! Jūs dzīvojat…” Britu latviete salīdzina dzīvi Latvijā un Apvienotajā Karalistē
Kokteilis
Astrologi atklāj katras zodiaka zīmes lāstu, no kura aizbēgt ir teju neiespējami
Lasīt citas ziņas

Skābenes rūpīgi nomazgā un smalki sagriež. Liek katliņā, pielej nedaudz ūdens un sutina uz mazas uguns 5 – 6 minūtes, kamēr skābenes paliek mīkstas.

Vārījumu nokāš, skābeņu biezumus izberž caur sietu un pievieno atpakaļ vārījumam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pusglāzē auksta ūdens ieber cieti un rūpīgi samaisa.

Katliņā ar skābeņu novārījumu pielej 0,75 l auksta ūdens, pieber cukuru un visu uzvāra, turpina vārīt 3 minūtes.

Tievā strūkliņā ielej ūdenī izšķīdināto cieti un, visu laiku maisot, uzvāra vēlreiz skābenes.

Tiklīdz uzmet burbuli, ņem nost no uguns, atdzesē un salej trauciņos.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.