Skābeņu ķīselis – neparasts un gards dzēriens 1

Sastāvdaļas – 20 g cietes, 300 g skābeņu, sāls, 50 g cukura.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Vecāki un pedagogi ir pastrādājuši noziegumu pret bērniem!” Skolotājs pastāsta par reālo situāciju skolās
“Paņemšu veselu cisternu!” Cena par pilnu bāku Ēģiptē liek latviešiem uz mirkli sastingt
FOTO, VIDEO. Baseins Hruščovkā? Latvieši atrod, iespējams, neticamāko dzīvokļa sludinājumu Latgalē
Lasīt citas ziņas

Skābenes rūpīgi nomazgā un smalki sagriež. Liek katliņā, pielej nedaudz ūdens un sutina uz mazas uguns 5 – 6 minūtes, kamēr skābenes paliek mīkstas.

Vārījumu nokāš, skābeņu biezumus izberž caur sietu un pievieno atpakaļ vārījumam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pusglāzē auksta ūdens ieber cieti un rūpīgi samaisa.

Katliņā ar skābeņu novārījumu pielej 0,75 l auksta ūdens, pieber cukuru un visu uzvāra, turpina vārīt 3 minūtes.

Tievā strūkliņā ielej ūdenī izšķīdināto cieti un, visu laiku maisot, uzvāra vēlreiz skābenes.

Tiklīdz uzmet burbuli, ņem nost no uguns, atdzesē un salej trauciņos.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.