Foto – Aija Geida

Skaistās un gardās maizītes “Uzplaukušas rozītes” 1

Mīklu gatavo, ieberžot miltos aukstu sviestu, pievienojot cukuru un izmīcot. Pieliek ūdeni un dzēstu sodu (citrona sulā ieber sodu un pagaida, kamēr tā reaģē). Izmīca mīklu un atstāj uz pusstundu.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Tikmēr gatavo pildījumu: ābolus nomazgā, pārdala uz pusēm, izņem sēklas un sagriež apmēram 3 mm biezās šķēlītēs. Uzvāra ūdeni, pieber cukuru un izvāra sīrupu. Tajā iemērc ābolu šķēlītes un pakarsē, līdz tās kļūst nedaudz mīkstas, bet neizjūk. Tas aizņem vien 20–30 sekundes. Rozītes apziež ar olu, pārkaisa ar cukuru un cep silikona cepamformiņās +200 °C aptuveni 25 minūtes.

Kā top atvērušās rozes

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Mīklu izrullē 3 mm biezu un sagriež 4 x 18 cm taisnstūrīšos.

2. Viducī kārto atdzesētas ābolu šķēlītes ar miziņu uz augšu.

3. Ābolu šķēlītēm uzliek mīklas otru pusi.

4. Rozīti veido līdzīgi kā ruleti – saritinot mīklu ar ābolu šķēlītēm

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.