Foto – Aija Geida

Skaistās un gardās maizītes “Uzplaukušas rozītes” 1

Mīklu gatavo, ieberžot miltos aukstu sviestu, pievienojot cukuru un izmīcot. Pieliek ūdeni un dzēstu sodu (citrona sulā ieber sodu un pagaida, kamēr tā reaģē). Izmīca mīklu un atstāj uz pusstundu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ārste brīdina par 5 pārtikas produktiem, kas palielina risku saslimt ar vēzi. Dažus no tiem lieto teju katrs
Kokteilis
Šodien pilnmēness Lauvas zīmē! Astrologi brīdina būt trakoti prātīgiem un nosauc 3 zodiaka zīmes, kurām gaidāmas lielas pārmaiņas
Krievi sāk atjēgties: beidzot saprotot, kas notiek, izcēlusies histērija: “Vai mums vēl vispār ir palikušas naftas pārstrādes rūpnīcas?”
Lasīt citas ziņas

Tikmēr gatavo pildījumu: ābolus nomazgā, pārdala uz pusēm, izņem sēklas un sagriež apmēram 3 mm biezās šķēlītēs. Uzvāra ūdeni, pieber cukuru un izvāra sīrupu. Tajā iemērc ābolu šķēlītes un pakarsē, līdz tās kļūst nedaudz mīkstas, bet neizjūk. Tas aizņem vien 20–30 sekundes. Rozītes apziež ar olu, pārkaisa ar cukuru un cep silikona cepamformiņās +200 °C aptuveni 25 minūtes.

Kā top atvērušās rozes

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Mīklu izrullē 3 mm biezu un sagriež 4 x 18 cm taisnstūrīšos.

2. Viducī kārto atdzesētas ābolu šķēlītes ar miziņu uz augšu.

3. Ābolu šķēlītēm uzliek mīklas otru pusi.

4. Rozīti veido līdzīgi kā ruleti – saritinot mīklu ar ābolu šķēlītēm

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.