Foto – Valdis Semjonovs

Vai tik lielā aizņemtībā vispār atliek laiks ģimenei? 0


– Ir patiešām grūtāki brīži, kad man vienlaikus ir mēģinājumi, koncerti un vēl jāraksta mūzika. Tad savām trim meitenēm saku: piedodiet, tagad man būs tā nopietni jāpastrādā. Bet, tiklīdz no lielās darba nastas esmu brīvs, noteikti veltu laiku ģimenei, – stāsta Kārlis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas

Kārlis (37) un Santa (33) kopā ir jau astoto gadu. Abi pat mācījušies vienā skolā – Āgenskalna ģimnāzijā, bet tajā laikā viens uz otru acis vēl nav metuši. Saskatījušies krietni vēlāk, tā teikt, caur draugu draugiem. Santa kopā ar draudzenēm bieži apmeklējusi grupas “Melo-M” koncertus. Viņš pazina kādu meiteni, kura pazina savukārt Santu. Tā arī abi iepazinās un jūtas izrādījās noturīgas. Trīs gadus padzīvojuši, tā teikt, viens otram, bet nu pārim ir divas atvasītes – Anna (5) un Elza (3).

– Līdz ar ģimenes izveidošanu nācās piebremzēt savu bezbēdību un jaunības trakumu. Vajadzēja kļūt atbildīgākam. Bet noteikti apzinos, ka kļuvu arī daudz bagātāks. Kā jau katrā ģimenē, līdz ar bērnu pasaulē nākšanu klāt nāk gan labās, gan problemātiskās lietas – negulētas naktis utt. Tomēr brīnuma un mīļuma ir daudz vairāk. Tā dēļ ir vērts pārvarēt dažādus dzīves šķēršļus, – teic mūziķis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Laulības ostā Kārlis un Santa pagaidām nav “iestūrējuši”. Tas gan neesot apzināti un “ļaunprātīgi”.

– Mums ir vienošanās, ka mēs to izdarīsim, tikai kad…? Dzīves ritms pagaidām ir tik straujš, ka svinēšanai neatliek laika. Bet mēs esam ar mieru iziet cauri šim rituālam un vēlamies arī sagādāt prieku radiem un draugiem. Un, kad nolemsim, tad tā kārtīgi, ar blīkšķi, – teic Kārlis.

Rūpes par ģimeni, ņemot vērā Kārļa aizņemtību, periodiski gulstas uz Santas pleciem. Lai gan arī viņa ir aizņemta savā darba vietā. Santa ir mārketinga menedžere žurnālā “Četras Sezonas”. Čakli palīgi meitu audzināšanā pārim ir vecvecāki. Jebkurā brīdī, kad vien vajag, viņi ir ar mieru braukt uz Rīgu pieskatīt mazmeitas vai ņem viņas pie sevis. Tas ir liels atspaids, teic Kārlis.

– Abi ar Santu ik pa laikam divatā dodamies kādā tālākā ceļojumā. Pirms tam Santa to izplāno, lai gan, kad pēdējo reizi devāmies ceļā, zinājām tikai pirmos reisus, ar kuriem gribam lidot, un pirmo viesnīcu, kurā apmetīsimies. Pārējo plānojam uz vietas atkarībā no situācijas. Ja kāda vieta patīk, paliekam tajā ilgāk, ja nepatīk, dodamies tālāk. Mums abiem ļoti pie sirds šāds brīvs ceļošanas veids, kad neesam atkarīgi no citiem. Šā gada janvārī tā apceļojām Singapūru un Taizemi, iepriekš viesojāmies Argentīnā un Čīlē, – stāsta Kārlis.

Šoziem tepat Latvijā pirmo reizi visi četri devušies slēpot.

– Mazajām sagādāja lielu prieku pirmo reizi uzkāpt uz slēpēm. Biju pārsteigts, cik tāds mazs cilvēciņš kalnā uz slēpēm jūtas drošs, – ar patiesu prieku balsī teic Kārlis.

Reklāma
Reklāma

Taču ne vienmēr pāra attiecības ir tik ideālas. Kā jau lielākoties visiem ļaudīm, kas saistīti ikdienā, arī Santai un Kārlim šad un tad rodas domstarpības.

– Pamatjautājumos mums ir vienots viedoklis, bet, domāju, ka ir pilnīgi normāli, ja atsevišķās niansēs domas nesaskan. Tad gadās, ka vairākas dienas starp mums kaut kas gruzd līdz brīdim, kad “cīniņš” beidzas un strīds ir atrisināts, – stāsta mūziķis. Saku – Kārlis ir simpātisks vīrietis. Droši vien pielūdzējas skatuves virzienā raida gūzmu pavedinošu skatienu.

– Agrāk, kad pats vēl biju jauns, to tiešām jutu. Meitenes ne tikai raidīja kvēlus skatienus, bet arī rakstīja vēstules. Dažas pat atsūtīja pašu zīmētas gleznas. Tagad vairāk uzturos tuvāko draugu lokā. Turklāt es taču strādāju nevis sabiedrībā, bet “ar” sabiedrību. Var jau būt, ka arī tagad kāda dāma koncerta laikā raida kvēlus skatienus, bet es tos uztveru citādāk. Man taču ir mana ģimene, – teic Kārlis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.