Foto-vk.com

Šķiņķa pīrāgs “Zem cepures” 0

Sastāvdaļas – kārtainā mīkla, 150 g šķiņķa, 250 g siera, 100–150 g graudainas sinepes, zaļumi pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Mīklu sadala divās daļās. Vienu daļu kārtīgi izveltnē un liek uz ietaukotas cepamās pannas vai veidnes tā, lai maliņas paliek, pāri karājoties. Mīklu pārsmērē ar graudainajām sinepēm plānā kārtiņā.

Uz sinepēm liek vienu rindu ar plāni sagriezta šķiņķa šķēlēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz šķiņķa liek plānas siera šķēlītes, pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem pēc garšas.

Izveltnē otru mīklas daļu. Izgriež apli un ar to apsedz pīrāgu, nokarenās malas no apakšējās daļas paceļ uz augšu un savieno ar virsējo daļu, kārtīgi saspiežot. Pīrāgam vidū izveido nelielu caurumiņu.

Pīrāga augšu pārsmērē ar sakultu olu. Cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes.

No mīklas atgriezumiem var izcept gardus radziņus ar kādu ievārījumu pa vidu.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.