Foto-vk.com

Šķiņķa pīrāgs “Zem cepures” 0

Sastāvdaļas – kārtainā mīkla, 150 g šķiņķa, 250 g siera, 100–150 g graudainas sinepes, zaļumi pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosaucis 10 politiķus, kuru pieļautās kļūdas būtiski ietekmējušas Latvijas politisko un ekonomisko situāciju 137
Kokteilis
Viņi dzīvo, lai piedzīvotu! 10 vārdu īpašnieki, kuros mīt nepiesātināms ceļotāja gars
Kokteilis
Šlesers neslēpj pārsteigumu – kādā Jūrmalas klubā viņš saņēmis negaidītu dāvanu ar īpašu uzrakstu 12
Lasīt citas ziņas

Mīklu sadala divās daļās. Vienu daļu kārtīgi izveltnē un liek uz ietaukotas cepamās pannas vai veidnes tā, lai maliņas paliek, pāri karājoties. Mīklu pārsmērē ar graudainajām sinepēm plānā kārtiņā.

Uz sinepēm liek vienu rindu ar plāni sagriezta šķiņķa šķēlēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz šķiņķa liek plānas siera šķēlītes, pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem pēc garšas.

Izveltnē otru mīklas daļu. Izgriež apli un ar to apsedz pīrāgu, nokarenās malas no apakšējās daļas paceļ uz augšu un savieno ar virsējo daļu, kārtīgi saspiežot. Pīrāgam vidū izveido nelielu caurumiņu.

Pīrāga augšu pārsmērē ar sakultu olu. Cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes.

No mīklas atgriezumiem var izcept gardus radziņus ar kādu ievārījumu pa vidu.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.