Slinkai brīvdienai 0

Ir jauki savējos svētdienās palutināt ar dažādiem kulinārijas brīnumiem, bet reizēm nedēļas nogalēs arī saimniecei gribas atpūsties. Tad lieti noder slinkie ēdieni, kuru pagatavošana aizņem pavisam maz laika. Ko ātri var piedāvāt no baltmaizes klaipa?

Reklāma
Reklāma

 

Baltmaizes omlete

(4 porcijas)

4 baltmaizes šķēles,

4 olas,

4 ēdamkarotes piena,

2 ēdamkarotes sviesta,

½ tējkarotes sāls,

1∕3 tējkarotes maltu melno piparu,

jaunie lociņi.

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Baltmaizi sagriež kubiņos. Olas sakuļ ar pienu, sāli un pipariem. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā baltmaizes kubiņus. Tos pārlej ar sakultajām olām un cep, kamēr omlete gatava, tad pārkaisa ar lociņiem. Var pievienot pusi tomāta un žāvētu gaļu. Omlete gatava 7 – 8 minūtēs!

 

 

Ābolu šarlote


(8 porcijas)

4 lieli āboli,

2∕3 baltmaizes kukuļa,

150 ml saldā krējuma,

1 ēdamkarote sviesta,

3 ēdamkarotes cukura,

2 ēdamkarotes vaniļas cukura,

½ tējkarotes malta kanēļa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ābolus nomazgā, sadala četrās daļās, izgriež serdes un sarīvē uz rupjas rīves. Cepamo formu ieziež ar sviestu un kārto tajā baltmaizes šķēles. Tad kārto sarīvētos ābolus, pārkaisa ar 1 ēdamkaroti cukura un liek nākamo slāni. Tā veido trīs kārtas, pabeidzot ar baltmaizes šķēlītēm, kurām viegli pārkaisa ābolus. Saldo krējumu sajauc ar vaniļas cukuru un maltu kanēli un pārlej kūkai. Cep +200 °C temperatūrā 20 – 25 minūtes. Iznāk ļoti gaisīga un aromātiska kūka! Tās pagatavošana aizņem vien 30 minūtes.

 

Pildītās karstmaizītes

(4 porcijas)

8 šķēles baltmaizes,

100 g Krievijas siera,

½ tomāta,

100 g žāvētas gaļas,

1 ola vai 2 ēdamkarotes skābā krējuma,

sāls un malti melnie pipari,

zaļumi.

Baltmaizes šķēlītēm izņem vidiņus (1. attēls) un saliek uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sieru sarīvē, tomātu un gaļu smalki sagriež, baltmaizes vidiņus saplucina mazos gabaliņos (2. attēls). Visu saliek bļodā un samaisa ar olu vai skābo krējumu, pievieno sāli un melnos piparus.

 

 

 

 

 

 

 

Pildījumu liek tukšajās baltmaizes šķēlēs, pieplacina ar dakšiņu un pārkaisa ar zaļumiem (3. attēls).

 

 

 

 

 

 

 

 

Kad visas šķēlītes sapildītas, cep cepeškrāsnī +180 °C aptuveni 10 – 15 minūtes (4. attēls). Kad izņem pannu no krāsniņas, maizītēm ļauj nedaudz atdzist, citādi vidus var izkrist. Garšo daudz labāk par ierastajām siermaizītēm, bērni saka – nu gluži kā pica! Bet kuru picu varēsiet pagatavot 20 minūtēs, ja mīkla pašam jātaisa?

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzziņa

Visās receptēs var izmantot arī jau pastāvējušu balt­maizi, cepot tā atkal kļūst kraukšķīga un garda!

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.