Foto: Matīss Markovskis

Šokolādes deserts ar upeņu mērci un melleņu sorbetu 0

Sastāvdaļas šokolādes čaulai
* tāfelīte rūgtās, vistumšākās šokolādes (70% vai vairāk kakao)
* 4 piepūsti, mazi, apaļi baloni

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 71
Lasīt citas ziņas

Upeņu mērcei
* glāze upeņu
* ēdamkarote cukura

Sorbetam
* 0,5 kg melleņu
* 140 g jeb 7 ēdamkarotes cukura
* 150 g sarkanvīna

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Upeņu ogas sablendē ar cukuru un izberž caur sietu, lai būtu bieza mērce.Gatavo sorbetu. Mellenes kopā ar cukuru un sarkanvīnu uzvāra, blendē un izkāš caur sietu. Liek metāla vai plastmasas bļodā, atdzesē un ievieto saldētavā. Masu ik pa pusstundai vajag apmaisīt, uzkult ar putojamo slotiņu, lai tas, kas gar trauka malām jau sasalis, savienotos ar šķidro masu. Sorbets būs gatavs 3–5 stundās, tātad pieskatīt ik pa pusstundai vajag ilgu laiku. Gatavo šokolādes čaulu. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Balonu uzpūš kā nelielu bumbiņu un mērc šokolādē vai aplaista ar karoti tā, lai veidojas pusaplis. 10 minūtes patur saldētavā, lai atdziest. Visgrūtāk ir nolobīt šokolādi no balona – der izmantot plānus gumijas cimdus, lai tā tik ātri nesasiltu. Balonu pārdur un sāk lēnām noņemt šokolādes čaulu. Ja tā sāk atlaisties, uz brīdi atkal ievieto saldētavā. Pasniedzot šokolādes čaulā liek karoti sorbeta un mazliet upeņu mērces.

Pavāra piebilde

Šokolādes čaulu pagatavot nav vienkārši – nepieciešams mazliet piešaut roku. Kā alternatīvu deserta trauciņā var likt sarīvētu šokolādi, melleņu sorbetu un pārlaistīt ar upeņu mērci.

Recepti piedāvā šefpavārs PĀVELS SKOPA

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.