Foto – Shutterstock

Šokolādes pīrāgs ar mellenēm 0

Sastāvdaļas pamatnei
• 300 g šokolādes cepumu
• 100 g sviesta

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Domā, ko runā! Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, neprot glabāt noslēpumus
Veselam
Kupli vai plāni mati – viss atkarīgs no tā, ko ēd. Uztura noslēpumi skaistiem matiem
RAKSTA REDAKTORS
ir alga vai joks? Ervīns parāda, iespējams, pazemojošāko darba sludinājumu Latvijā sociālo tīklu speciālistam
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 300 ml saldā krējuma
• 55 g sviesta
• 180 g tumšās šokolādes
• 180 g piena šokolādes
• šķipsniņa sāls
• 200 g melleņu (dekorēšanai)

Pagatavošana.
Veidni ieziež ar sviestu. Cepumus saberž piestā vai samaļ virtuves kombainā. Sajauc ar sviestu, kas pāris stundu pastāvējis istabas temperatūrā, un samīca. Masu rūpīgi ieklāj veidnē, veidojot uz augšu skaistas maliņas. Cep +80 °C aptuveni desmit minūtes. Tad atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Abu veidu šokolādi salauž mazos gabaliņos, pieber sāli un noliek malā. Pannā uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno sviestu un maisa, līdz izkusis. Pārlej šokolādei un ļauj, lai tā 3–5 minūtēs izkūst. Tad ar putojamo slotiņu maisa, līdz masa kļūst brūna, spīdīga un viendabīga. Uzlej pīrāga pamatnei un nakti patur ledusskapī, lai sastingst. No rīta dekorē ar mellenēm un piparmētru lapiņām. Desertam piestāv arī svaigas avenes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.