Foto – Shutterstock

Šokolādes pīrāgs ar mellenēm 0

Sastāvdaļas pamatnei
• 300 g šokolādes cepumu
• 100 g sviesta

Reklāma
Reklāma
“Baisi izkāmējusi, pārgurusi, nošņurkusi nelaimes čupiņa!” mammas dalās pieredzē, kādā stāvoklī bērni atbraukuši no Dziesmu svētkiem 163
Kokteilis
Burvīgi pēc dabas! Tie, kas dzimuši šajos datumos, viegli iegūst to, ko vēlas
Veselam
Centies zaudēt svaru, bet nesanāk? Iespējams, tavam organismam trūkst šo 6 vitamīnu, kas var būtiski ietekmēt vielmaiņas darbību
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 300 ml saldā krējuma
• 55 g sviesta
• 180 g tumšās šokolādes
• 180 g piena šokolādes
• šķipsniņa sāls
• 200 g melleņu (dekorēšanai)

Pagatavošana.
Veidni ieziež ar sviestu. Cepumus saberž piestā vai samaļ virtuves kombainā. Sajauc ar sviestu, kas pāris stundu pastāvējis istabas temperatūrā, un samīca. Masu rūpīgi ieklāj veidnē, veidojot uz augšu skaistas maliņas. Cep +80 °C aptuveni desmit minūtes. Tad atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Abu veidu šokolādi salauž mazos gabaliņos, pieber sāli un noliek malā. Pannā uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno sviestu un maisa, līdz izkusis. Pārlej šokolādei un ļauj, lai tā 3–5 minūtēs izkūst. Tad ar putojamo slotiņu maisa, līdz masa kļūst brūna, spīdīga un viendabīga. Uzlej pīrāga pamatnei un nakti patur ledusskapī, lai sastingst. No rīta dekorē ar mellenēm un piparmētru lapiņām. Desertam piestāv arī svaigas avenes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.