Publicitātes foto

Šokolādes–upeņu konfektes 0

Sastāvdaļas (24 konfektēm)
330 g upenes
170 g tumšā šokolāde
20 g upeņu pulveris
9 g pektīns
48 g glikozes sīrups
455 g cukurs

Reklāma
Reklāma
Katastrofa ir tuvu: Ukraina rekordlielā ātrumā iznīcina Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcas – 12 dienās apturētas piecas
Eiropieši pirmdien sēdēs aiz durvīm – situācija draudīga; Tramps dod mājienu, kurā pusē nostājies 122
Veselam
Tie palīdzēs mazināt cukura līmeņa svārstības! 8 pārtikas produkti, kurus ir vērts iekļaut savā ikdienas ēdienkartē
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Iesākumā sagatavo upeņu mērci – uzvāra nesaldinātas upenes, sablendē un izkāš caur sietu. Turpinājumā vāra marmelādes masu, nepārtraukti maisot katliņā sajaukto upeņu mērci, glikozes sīrupu un pektīnu. Kad sāk vārīties, pievieno pusi cukura, kad tas jau pakusis, pievieno arī atlikušo daļu cukura. Nepārtraukti maisot, karsē līdz 106 °C. Lej formās un atstāj uz nakti sacietēt istabas temperatūrā.

Nākamajā dienā temperē jeb kausē šokolādi. Vispirms ūdens peldē izkausē divas trešdaļas no vajadzīgajiem šokolādes gabaliņiem – šokolādes masas temperatūrai ir jābūt 46–49 °C temperatūrā. Pēc tam bļodiņu ar šokolādes masu noņem no karstuma avota un atdzesē līdz 27 °C. Tad šķidrajā šokolādes masā saber labu tiesu no pārējiem šokolādes gabaliņiem un masu apmaisa. Tas nepieciešams, lai šokolāde teicami kristalizētos. Tad šokolādi vēlreiz pakarsē, līdz tā atkal ieguvusi 31–32 °C temperatūru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Marmelādes konfektes izņem no formām un savieno pusītes. Glazē šokolādē un apber ar upeņu pulveri. Uzglabā slēgtā traukā istabas temperatūrā līdz pat vienam mēnesim.

Recepti piedāvā http://www.gardumuti.lv.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.